Efterårsasters er meget populære sent blomstrende

Efterårsasters blomstrer indtil den første frost og holder efterårsgrænsen smuk i lang tid. Planten klarer sig også godt på terrasser og altaner, i potter og kurve.

Efterårsasters
Rige senblomstrende
Efterårsasters er stærke, trofaste stauder, de kommer tilbage hvert år. Blomstrende efterårsasters kan plantes direkte i haven. Når de blomstrer, kan du bestemme, hvor blomsterne kommer til deres ret. Plantning om foråret, hvor de endnu ikke har blomstret, er selvfølgelig også muligt. Under alle omstændigheder skal du vælge et sted i fuld sol eller let skygge, hvor planterne vil blomstre voldsomt. Asters kan lide løs, nærende jord. Om foråret skal du kun skære de døde stængler af, ellers kræves der ingen vedligeholdelse.

Nektar
Asters sene blomstring indikerer overlevelsesinstinkt. Hvor andre planter allerede dør, nyder efterårsasteren stadig godt af sollyset. Insekter strømmer også til planten for at få et måltid, fordi den er den eneste, der stadig blomstrer. Det betyder, at gensidig bestøvning er mere end velreguleret. Det er ikke usædvanligt at se en grådig sommerfugl, humlebi og et par bier omkring en aster, der alle leder efter en sidste smule nektar.

Related Posts